Sabtu, 22 Maret 2014

benefits of drinking cucumber and lemon water

benefits of drinking cucumber and lemon water Ogórek jestskradanie winorośli , że korzenie w ziemi i dorasta kratach lub innych konstrukcji nośnej , owijając się wokół obsługuje cienkimi , rosną wąsy . Ogórki są naukowo znany jako Cucumis sativus i należą do tej samej rodziny botanicznej jak melony .

Ogórki są uprawiane do jedzenia świeże lub zachowania jako marynaty . Dojrzewają one szybko i są najlepiej przystosowane do większych ogrodów . Ogórki zawierają najwięcej witamin potrzebnych na co dzień, tylko jeden ogórek zawiera witaminy B1, witamina B2 , witamina B3, witamina B5 , witamina B6 , kwas foliowy , witamina C , wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas i cynk .
Korzyści z Ogórków
Korzyści z Ogórków


Ogórki są łatwe w uprawie , jeśli dać im dobrą glebę , pełne słońca i wystarczającej ilości wilgoci , i czekać na pogoda do ogrzania przed sadzeniem . Ogórki powszechnie uprawiane jedzenie daje nam unikalną kombinację składników odżywczych . Otokrótka lista imponujących korzyści dla zdrowia , żeogórek niesie :

    wspomaga trawienie
    Łagodzi bóle stawów ( zapalenie stawów / dna moczanowa )
    obniża poziom cholesterolu
    Pomoc w weightloss
    Walki raka
    Nawilża i remineralizuje organizm
    zapobiega bóle głowy
    Wysoka zawartość krzemionki w jedwabistych włosach
    leczy cukrzycę
    Reguluje ciśnienie krwi

Ogórek, ze skórki , surowe
Wartość odżywcza w 100 g (3,5 uncji)

    Energia : 65 kJ ( 16 kcal )
    Węglowodany : 3,63 g
        Cukry : 1.67
        Błonnik : 0,5 g
    Tłuszcz: 0,11 g
    Białko : 0,65 g
    Woda : 95.23
    Tiamina ( wit. B1): 0,027 mg ( 2 %)
    Ryboflawina ( wit. B2): 0,033 mg ( 3 %)
    Niacyna ( wit. B3) : 0,098 mg ( 1 %)
    Kwas pantotenowy ( B5) : 0,259 mg ( 5 %)
    Witamina B6 0,04 mg ( 3 %)
    Kwas foliowy ( wit. B9 ) : 7 ug (2%)
    Witamina C: 2,8 mg ( 3 %)
    Witamina K 16,4 ug (16% )
    Wapń: 16 mg ( 2 %)
    Żelazo: 0,28 mg ( 2 %)
    Magnez: 13 mg ( 4 %)
    Mangan : 0,079 mg (4% )
    Fosfor : 24 mg ( 3 %)
    Potas : 147 mg ( 3 %)
    Sód: 2 mg ( 0 %)
    Cynk 0,2 mg ( 2 %)
    Fluor : 1,3 ug

Ogórki można smażone i podawane na ciepło z odrobiną posiekanego koperku jako przystawka . Poza tym, ogórek można jeść bezpośrednio tak jak zwykłych owoców . Do codziennego żywienia , można również spróbować cytryny wody .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar